5 februari 2022
11:30

BK Forward

Referat: Yxhults IK - BK Forward

Forward vann lördagens träningsmatch på en blåsig Idrottspark i Kumla, och detta med matchens enda mål. Det var Ryan Kukoyi, som kunde sätta fram foten i rätt tid, och detta efter en andraboll efter hörna, och ganska sent in i matchen.

Annars saknades inte målchanser i matchen, och kanske ändå Forward hade de klaraste och de mesta, även om vi såg två vassa frilägen från Yxhult.

# Roligt att många unga spelare fick speltid i form av Henke Cullberg (90 bra minuter), Wilgot Rydberg, Bilal Fousseni och Hamse Shagaxie

# Forwarddebut för Oliver Eriksson Dorji längst bak - bra jobb, varav ett rikligt vasst ingripande i andra halvlek. Annars en ganska lugn förmiddag.

# Forward kom dessutom med två provspelare från start. Joakim Broman mittfältare från Kvarnsveden, som startade samtliga matcher för laget i fjol i div 2 Norra Svealand och Eldin Lugonja från Värmbol, en forward med 14 mål i Rynningetvåan ifjol. Annars kommer vi ihåg Eldin, som mannen som sänkte Forward på Trängen i Värmbols 3 - 1 vinst 2020. Båda med klart godkänt.

# Eldin (Bilden) hade också Forwards två bästa chanser i matchen (förutom målet), båda nära att resultera.

# Yxhult blir nog att räkna med även i år. Astvald började matchen som tia, och Näfver såg vi inte till. Såg ut att ha en bred trupp och bytte precis som Forward många spelare.

# Vilade idag gjorde bl.a. Josef., Adam, Axel och Steffen.

Peder Hessel

Nöjd, vi spelade en typisk träningsmatch så här års. Blåsigt och lite svårspelat, men vi gör många saker bra. Bra för oss att lufta hela truppen, och få se både unga och provspelare på banan. Nu äter vi gott och tittar på Mello, tränar på måndag och tar bussen till Motala på tisdag.

Startade: Oliver Eriksson Dorji, Wilgot Rydberg, Henke Hultberg, Ryan Kukoyi, Henk Cullberg, Ludde Karlsson, Anton Ingves, Joakim Broman, Teddy Diawara, Eldin Lugomya

In kom under andra halvlek; Marcus Kanto, Johan Chamoun, Hamse Shagaxie, Jesper Nilsson, Linus Jansson medan Jesper Åman endast fick värma på.

Sedan vill vi även önska Mohamed Youla lycka, när han flyttar till Göteborg och GAIS. Gör sin debut idag lördag, då man möter IK Oddevold. Startar 16.00 som högerback framför målvakten Mergim Krasniqi, tidigare ÖSK.